U bent hier

Kernvisie methode

De Kernvisie methode leert kinderen om informatie op een andere/visuele manier op te slaan in de hersenen. Bij de geboorte hebben we allemaal meteen een werkende rechterhersenhelft en door onder andere opvoeding en school ontwikkelt onze linkerhersenhelft mee. We zien dat op school zelfs heel veel aandacht is voor de linkerhersenhelft en via die kant informatie laat binnen komen. We leren lezen, luisteren, stapje voor stapje een opdracht doen, naar de details kijken, etc. Sommige kinderen hebben echter een voorkeur voor een andere weg om nieuwe informatie binnen te krijgen. Dan lijkt het vaak dat het kind het niet kan. De vraag is echter of dat het wel op de juiste manier in het hoofd is gekomen, waardoor er niet uitkomt wat er gevraagd wordt.

Op school wordt dus veel aandacht gegeven aan een links georiënteerde leerstijl. De Kernvisie methode helpt kinderen die juist een meer rechts georiënteerde leerstijl hebben. Door ze technieken aan te leren waarmee ze de lesstof op een visuele manier kunnen opslaan en daarna ook weer beter kunnen reproduceren. Ze gaan merken en voelen dat ze het wél kunnen. De Kernvisiemethode helpt dus ook om meer zelfvertrouwen te krijgen en andere sociaal-emotionele problemen aan te pakken.
Het kind krijgt weer regie over zijn eigen leersituatie en gaat hierdoor steviger in zijn/haar schoenen staan. Al na een aantal sessies zal het kind resultaat zien van zijn/haar inspanning en merken dat het wel lukt!

Belangrijk bij de Kernvisie methode is dat er een goede samenwerking is tussen kind-ouder-coach en dat er ook thuis met regelmaat geoefend wordt tussen de sessies door. Op die manier haalt het kind het meeste rendement uit de coaching en levert de coaching het meeste resultaat op. Na de intake zijn de coachingsessies steeds om de 3 weken, zodat het kind met het geleerde kan oefenen en daar hebben ze u, als begeleider, bij nodig.

Ook uw kind krijgt weer plezier in het leren van nieuwe dingen!

Voor meer informatie zie website Kernvisie methode

Afbeelding van Tumisu via Pixabay